Квиз о Светом Сави и представљање ученичке компаније „ЕТК“

Почетком школске 2012/2013 године у оквиру школске секције почела је са радом ученичка компанија. Ученици су обавештени о планираним активностима. Позиву да се прикључе раду компаније одазвало се 25 ученика првог, другог и трећег разреда. Ментори су им наставници електротехничке групе предмета Светлана Његомир, Мирјана Анкић и Милан Његомир.

Ученици, жељни практичног знања, су одлучили да израђују  конкретне  производе,  а не да се баве виртуелним пословима и симулацијама.  Поставило се питање шта бисмо могли да производимо. Одлучено је да примене знања из разних области и крену са производњом забавно-образовних игара.  Задаци су се низали један за другим: избор имена компаније, договор о начину израде и представљања производа, избор директора и распоређивање запослених на одговарајућа радна места…

Име компаније се није мењало, и даље је „ЕТК“ (Електротехничка компанија). Производи су претрпели значајне измене, иако се и даље бавимо израдом забавно-образовних игара.  Директор компаније је због недовољне активности смењен са дужности.  Седам ученика и три поменута наставника активно учествују у раду ученичке компаније,  а остали се придружују раду у складу са интересовањима, задацима који су на реду и слободним временом.

За четири месеца колико радимо анализирали смо материјале и цене, правили спецификацију материјала, правили и мењали изглед производа, размишљали о додатним могућностима производа, начину пласмана на тржиште (ово нам је најмање јасан део), лемили, спајали, сецкали, правили приручне алате,  анализирали рад диода и меморијских  елемената, направили и представили јавности прве производе. Упознали смо се много боље него што смо се познавали раније, поправили мишљење једни о другима, уочили са ким нам одговара да радимо, а са ким не, на кога можемо увек да рачунамо, а чија обећања треба узети са резервом, нервирали се и како је време пролазило све више и више забављали.

Поводом школске славе „Светог Саве“ чланови ученичке компаније су организовали квиз за ученике основних школа након кога је уследило представљање њихових радова и дружење ученика основних и средње школе.

Игре нису игре  ако их деца не користе, а да ли су ове наше биле интересантне гостима и како смо радили погледајте у галерији фотографија.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овом приликом, чланови „ЕТК“  се захваљују вероучитељима, члановима жирија, техничкој подршци и водитељкама који су подржали одржавање квиза и помогли нам при његовом организовању, као и ученицима основних школа који су учествовали у квизу као такмичари и верни навијачи.  Посебну захвалност дугујемо вероучитељу Огњену Вељанчићу.

Расположени смо за сарадњу.

2 thoughts on “Квиз о Светом Сави и представљање ученичке компаније „ЕТК“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s