Мобилне технологије и онлајн симулатори

Шта раде ђаци на часовима? Мисле, спавају, „пиље“ у мобилне телефоне. Како повезати интересовања ученика и наставника? Постоје многобројне апликације за паметне телефоне које можете користити за симулацију рада електричних кола. Следи неколико једноставних апликација које можете користити на часовима и код куће.

http://icircuitapp.com/ –  је једноставан електронски симулатор и дизајнер кола. Ђаци, инжењери и хоби електроничари могу га користити на својим ајфонима, андроид телефонима и другим савременим уређајима.

http://www.partsim.com – је једноставан онлајн симулатор електронских кола.

http://www.dcaclab.com – је још један бесплатан онлајн алат за симулацију електричних кола. Помоћу DCAClab онлајн симулатора можете „градити“ електрична кола са батеријама, отпорницима, жицама и осталим компонентама.  Прикључивањем мерних инструмената (амперметара, волтметара, омметара и осцилоскопа) мерите одређивати вредности електричних величина и посматрати њихов облик.

Онлајн алати постају све популарнији, али немају сви могућност да их користе. На сајту линеарне технологије http://www.linear.com/designtools/software/#LTspice налазе се разноврсни алати за симулације електронских кола.

Подсећам вас и на два алата о којима је већ било речи на овом блогу https://www.circuitlab.com/ и http://www.falstad.com/circuit/ .

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s