Пословни изазов у школском центру

Поводом школске славе Светог Саве, а у циљу промовисања ученичког предузетништва у школском центру „Никола Тесла“, у сарадњи са организацијом „Достигнућа младих„, по први пут је организовано такмичење „Пословни изазов“.

Ученици Стеван ПетровАлександр Стефанов и Младен Вучковић који су прошле године постигли запажене резултате на регионалном и републичком такмичењу као и на „Пословном изазову западног Балкана“, неколико дана пре такмичења,  поделили су своја искуства са ученицима пријављеним на школско такмичење.

Током такмичења ученици су имали задатак да осмисле производ или услугу који би унапредили радне и/или животне услове у нашој школи и другим школама са сличним условима.

Током 2 сата и 30 минута требали су да осмисле бизнис идеју као одговор на постављени изазов, попуне бизнис план и направе ППТ презентацију. Након тога сваки тим је имао три минута да изнесе своју идеју и још један минут да одговори на питања жирија. Оцењивали су се: квалитет бизнис плана, иновативност/креативност идеје, квалитет презентације, тимски дух и сарадња чланова тима.

Жири у саставу: Дарко Радичанин – извршни директор организације „Достигнућа младих“, Андрија Данаилов – референт за мониторинг и евалуацију организације „Достигнућа младих“ и Давид Стакић – наставник машинске групе предмета у Школском центру „Никола Тесла“ имао је тежак задатак да изабере најбоље од 26 ученика електротехничке, машинске и економске струке подељених у 9 тимова.

Победници такмичења су:

1. место: Младен ВучковићЈасна СламарскиНемања Јузбашић (пословна идеја: Компанија за производњу и дистрибуцију здраве хране у школама)

2. место: Никола ВукојевићЗорана Грујин (пословна идеја: Компанија за производњу и дистрибуцију „Паметних униформи“ које би помогле да се смањи број неоправданих изостанака из школе)

Оба тима су се пласирала на регионални „Пословни изазов“ који ће се одржати 20. фебруара у Новом Саду.

Организатори такмичења су били: професори Светлана Његомир, Милан ЊегомирМирјана Анкић и Јулија Секулић, а професор Зоран Милојковић је читав догађај забележио на фотографијама и филму. Ученик Александар Стефанов је као „бизнис волонтер“ помагао такмичарима својим знањем и искуством.

Свим ученицима честитам на учешћу, а победницима желим много среће 20. фебруара у Новом Саду, на регионалном „Пословном изазову“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s