Innovative Practices for Engaging STEM Teaching

badgeСеминар  “Innovative Practices for Engaging STEM Teaching” се ближи крају. Шта је STEM? STEM је скраћеница настала од енглеских верзија речи наука, техника, инжењерство и математика. Одгледала сам видео лекције, прегледала додатне материјале, прочитала поруке на форумима, испратила видео конференције добила и осмислила нове идеје, али недостаје ми нешто. Подршка!

Основна идеја курса је повезати образовне установе и реалне послове. Надам се да ћу успети да бар неку идеју остварим у пракси.

Каква опрема чека ђаке у савременој фирми? Сигурно не она са којом већина школа располаже. Овакав уређај сигурно нећу ускоро имати прилику да покажем ученицима. VirtualBench је мултифункцијски инструмент који можемо повезати са PC рачунаром или iPad-ом. Не само да садржи програмабилно DC напајање, он је комбиновани осцилоскоп, функцијски генератор, дигитални мултиметар. Има дигиталне I/O канале и отварене нове могућности коришћења. Наши ученици немају могућност да виде све ово па због тога сами програмирају и реализују поједине  (једноставније) делове инструмента.

Није лоше ни учење уз игру. Ово је недеља програмирања. Лепо би било да у школи имамо једног оваквог робота. Он би нам сигурно помогао да повежемо и боље научимо технику, науку, математику и програмирање. Ако ово случајно прочита неко са могућношћу да донира нешто од овакве опреме школи били бисмо му веома захвални да то и уради.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s