Пословни изазов у школском центру 2014/2015

DSC_3832Данас је по други пут одржано школско такмичење Пословни изазов. Најуспешнији ученици ће представљати нашу школу 10. децембра на регионалном Пословном изазову који организују Достигнућа младих у Србији.

Ако се изузму спортски турнири овогодишњи Пословни изазов је најмасовније такмичење које је до сада одржано у Школском центру „Никола Тесла“ у Вршцу. Четрдесет два ученика из три подручја рада, електротехника, машинство и обрада метала и економија, право и администрација, сва четири разреда имало је задатак да смисли идеју за оснивање компаније која би се бавила прикупљањем, прерадом, коришћењем или пружањем услуга у области рециклаже и очувањем здраве живоне средине у граду Вршцу и на Вршачком брегу. Окупљање такмичара и подела у тимове почело је у 10,30. Ученицима је дат задатак и они су почели са радом. Након три сата 11 тимова је предало своје презентације и бизнис планове. Након тога прешли су из рачунарских учионица у учионицу за презентаовање радова, највећу учионицу. Редослед представљања радова био је случајан. Сваки тим је имао три минута да прикаже идеју, а након тога су уследила питања комисије. Чланови комисије били су Бранко Милошевић представник Комерцијалне банке, Хасан Хеља наставник техничког образовања, информатике и физике и Зорица Павков наставник економске групе предмета. Након завршеног оцењивања и сређивања резултата проглашени су победници.

Одлуком жирија прво место заузео је тим број 6. Чланови овог тима су: Везмар Јована, Стефан  Докљанов Поповић, Сандра Драгичевић, Норберт Етвеш. Њихова компанија „Зеленко“ бави се промовисањем очувања животне средине организујући обуке, излете и друге активности за најмлађе и   компаније које се баве рециклажом и скупљањем и складиштењем секундарних сировина.

Друго место заузео је тим број 4. Чланови овог тима су:  Денис Радаковић, Матеја Цветићанин,  Расипанов Тијана. Треће место заузео је тим број 5 чији су чланови: Зорана Грујин, Арсеније Влатковић, Растко Гуцуљ  и Давид Драксин.

Организатори такмичења Мирјана Анкић, Светлана Његомир и Милан Његомир се захваљују ученицима волонтерима Милошу Ивковићу, Александру Стефанову и Стефану Видићу,   колегиницама Јулији Секулић и Јелени Јованов на помоћи коју су нам пружили током одржавања такмичења као и колегама Мирославу Лепиру и Рабрену Радомиру.
Посебно се захваљујемо члановима жирија који су имали вољу нам помогну у реализацији такмичења и да своје слободно време посвете ученицима наше школе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s