Теслина недеља & #codeEU

Дан Николе Тесле и дан проналазача Србије је 12. октобар. Тим поводом се у Школском центру „Никола Тесла“, сада већ традиционално, друга недеља октобра посвећује промоцији науке, технике и проналазаштва. Пошто се у истом периоду обележава и европска недеља програмирања у овом периоду ће у нашој школи бити одржан низ активности посвећених промовисању науке технике и програмирања. Једна од тематских активности биће „Програмирање у три корака“.  Свим заинтересованим посетиоцима и ученицима Школског центра „Никола Тесла“ биће представљено програмирање на следећи начин:
Programiranje u tri koraka

Први корак: Програмирање без рачунара
Уз помоћ симбола и пластичних чаша ученици ће састављати процедуре за формирање задатих фигура. На забаван и интересантан начин решавањем једноставних проблема присутнима ћемо приближити програмерски начин размишљања.
(12.10.2015. год. од 12.30 – 14.00 часова)

Други корак: Израда првих програма коришћењем програмског језика Скреч (Scratch). Ученици друге године уз помоћ наставника упознаће млађе ученике са радним окружењем Скреча и помоћи им да реализују своје прве програме, анимације и игре.
(13.10.2015.год. од 12.30 до 14.00 часова)

Трећи корак: Представљање практичних радова који у себи садрже микроконтролере. Приказ делова кода у конкретним уређајима. Посебан осврт на делове кода који се подударају са оним што су ученици у другом кораку сами осмислили.
(14. -15.10.2015.год. од 12.30 до 14.00 часова)

Активности су првенствено намењене ученицима који ове године не слушају програмирање у оквиру редовне наставе и биће настављене у оквиру секције Примењена електроника и програмирање.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s