Национално такмичење најбољих ученичких компанија 2016

Програм ученичких компанија има за циљ да подстакне креативност младих и развије њихов предузетнички дух. Такмичење реализује организација Достигнућа младих у Србији, а финансирају Министарство просвете, Societe Generale banka, тржни центар  Delta City, компанија TeleGroup, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Buck и Немачка организација за међународну сарадњу GIZ. Двадесет најбоље пласираних ученичких компанија са регионалних такмичења добија прилику да учествује на националном такмичењу. Национално такмичење најбољих ученичких компанија одвијало се током три дана тј. од 15.05. до 17.05.2016.

Из Школског центра пласман на национално такмичење остварила је ученичка компанија „Клампа“ чији су производ интерактивне лампе (блутут – Bluetooth лампе, лампе од рециклираних материјала, шприц лампа).   Чланови ове компаније су ученици првог и другог разреда: Елена Стојковски, Дуња Мирић, Немања Страјина, Борис Блеха и Петар Радуловац. Ментори су им Светлана и Милан Његомир.

Првог дана, након регистрације, за ученике су организиоване различите активности које су усмерене на изградњу тимског духа (teambuilding). У исто време су наставници, на скупу који је организован за њих, упознати са предложеним законским новинама за рад ученичких и омладинских компанија, искуствима унутар појединих школа у предузетничком учењу. Говорило се о подршци коју добијају у свом раду, при остваривању предузетничког учења, од стране локалне самоуправе, привредника и управе установа у којима раде.  Упознати смо са сјајним примерима сарадње школе, локалних привредника и локалне самоуправе из Ариља, Лесковца, Шида, Београда.

Други дан такмичења је организован у тржном центру Делта Сити. Такмичари су имали два ипо сата да се припреме за такмичење и уреде своје штандове. Потом је уследило свечаног отварања сајма ученичких компанија и додела „Осигурај свој успех“ сертификата и захвалница. Такмичарски део је почео обиласком свих штандова од стране жирија. Такмичари су одговарали на питања жирија и на штанду и на индивидуалним разговорима.

Трећег дана, 17. маја 2016, имали су сценске наступе у Клубу посланика. Све компаније су се потрудиле да се представе у најбољем светлу, али се једна компанија током тродневног такмичења издвојила и заслужено победила. Компанија „Plantagenet” из Ариља ће ове године представљати Србију на европском такмичењу. Пожелимо им прво место!

Са задовољством можемо да кажемо да је ученик наше школе, Страјина Немања, проглашен за једног од десет најбољих младих лидера и да ће током летњег распуста имати бесплатну дводневну обуку за младе лидере.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s