Припреме за школску 2020/2021

Претходна школска година била је веома необична за све нас. Иако сам се осећала технички спремном, морам да признам да школска година која је на измаку за мене није била нимало лака. У нашим школама онлајн настава није била обавезна па сам је ја у свом раду организовала као додатни и допунски рад. Ученици нису сматрали као своју обавезу да је користе. Због пандемије су одједном били затечени мноштвом различитих налога, шифри, група, видео конференцијских соба (WhatsApp, Moodle, Zoom, webex, Microsoft Teams, Google Clasroom…)  Сусрела сам се са хиљадама приватних порука, непрекидним молбама за промене шифри, немогућношћу проналажења материјала… Никоме ко је хтео озбиљно да ради није било лако, ни ђацима, ни наставницима, ни организаторима наставе.

У оваквим условима најтеже је организовати смислену замену за лабораторијеке вежбе и практичну наставу. Немогуће је заменити практичан рад, али је у ситуацији када то није могуће мени послужио сајт https://www.tinkercad.com/learn/circuits и симулатори рада електичних кола. О виртуелним лабораторијама на даљину говорила сам раније. Ово би могло проширити доступност савремене опреме већем броју корисника и бољој припремљености свих ученика за будуће послове.

Некада се говорило: „Радимо као да ће сто година трајати мир, а спремајмо се као да ће сутра бити рат”. У складу са тим и ја се припремам за нову школску годину.https://courses.bhfuturesfoundation.org/certificates/a5immmaykf

https://courses.bhfuturesfoundation.org/certificates/i0ndvpl5w8 (Leaders of Online Learning)

Последња тема ове обуке, али не и најмање важна, била је брига о себи. Надам се да је са почетком нових радних обавеза нећу заборавити, као што сам то ималa обичај до сада. 

Желим вам добро здравље и много природнију, релаксиранију и успешнију нову школску годину.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s