Нове технологије у образовању – 2016

На конференцији Нове технологије у образовању 2016, коју организује British Council, Школски центар се представио на два начина. У петак, 26.02.2016, наставници Милан и Светлана Његомир говорили су о видовима онлајн лабораторија, лабораторијским експериментима на даљину и њиховој сарадњи са ученицима и колегама из техничке школе из Трстеника и ПТТ школе из Београда. Резултат те сарадње је одлука ученика електротехничке струке да у сарадњи са колега са машинства направе нову роботску руку.

Другог дана, 27.03.2016, на штанду МПНТР у оквиру теме „Сасвим чести, а ретки канали комуникације у образовању“, наставници Милан Његомир, Мирјана Анкић, Ненад Цветковић и Светлана Његомир, су описали начине на које мотивишу ученике и подстичу их на додатене активности. Говорили су о угледним часовима, ученичким компанијама, учешћу на такмичењима, приредбама, међушколским квизовима и наравно о „Теслиним муњама у Вршцу“. И поред наступа наставника највећу пажњу изазвали су ученици Елена Стојковска, Дуња Мирић, Владимир Влајић, који су представили неколико практичних радова. Посебну пажњу привукла је Еленина шприц лампа. На фотографијама можете видети да су ђаци и њихови радови били интересантни свима, па и неким познатим личностима у свету образовања.  Наши ученицима су били одушевљени роботима, али нажалост за сада је све остало само на одушевљењу.

Да наставници Школског центра води рачуна о стручном усавршавању  показује чињеница да је десет наставника посетило ову конференцију и упознало се са новинама у технологији посвећеној образовању.

Овом приликом посебно се захваљујемо колегама др. Слободану Александрову и дипл. инж. ел. Бошку Радовановићу што су нам помогли да остваримо наше прве виртуелне екскурзије.

2 мишљења на „Нове технологије у образовању – 2016

Постави коментар