Достигнућа младих (Junior Achievement Worldwide)

Достигнућа младих  (Junior Achievement Worldwide (JAW)) је глобална непрофитна организација која је основана 1919. године у Сједињеним америчким државама. Данас се њихов програм примењује у 123 земље са свих континената и у њему  годишње учествује скоро 10 милиона ученика.
Достигнућа младих у Србији (ДМуС) је као национална организација у оквиру глобалне мреже Junior Achievement Worldwide почела са  радом у Србији 2002. године.

Ја сам за њих чула недавно. Од 7-9. децембра у Бањи Врујци одржана је обука за наставнике о програмима које ова организација одржава. Постоје програми за ученике основних и средњих школа, а циљ сваког од њих је да се помогне ученицима да у заштићеним условима стекну предузетничка знања и вештине.

Иако је обука била целодневна (у суботу од 9h до19h), са веома кратким паузама било је забавно и информативно. Морам признати да су теме обимне тако да је већина почетника закључила да је захтевно за тако кратак рок. Остале су неке нејасноће које ће се надам се у наредном периоду решити. Из наше школе обуку смо завршили нас троје (Милан Његомир, Анкић Мирјана, Светлана Његомир). Као резултат наших нових сазнања формирана је ученичка компанија о којој ће надам се ускоро бити разлога да напишем нешто више.

Данас је објављен нови број „Предузетникуса“, кварталног билтена организације, који заинтересоване наставнике информише о активностима које је имала ова организација. Ако сте један од њих посетите њихов сајт.

Постави коментар