Теслине муње у Ноћи музеја 2017

Тема XIV Ноћи музеја је „Велике и мале револуције“. За нас је она мали јубилеј, па је назив наше изложбе био у складу са њим „Теслине муње – одличан 5“. Да наша мала научно-технолошка револуција буде успешна потрудили су се ученици и наставници наше школе. Изложен је већи број нових радова. Велико ми је задовољство што су ученици прве и друге године били главни носиоци ове манифестације. Потрудили су се да кроз додатне активности припреме практичне радове и рачунарске игре (иако у првој години немају програмирање 🙂 ). Зоетроп (zootrop) нам служи као показно средство при обради анимација. Друга година је овог пута ставила акценат на светлосне ефекте.

Од нових радова ту је била метеоролошка станица, вага за мерење масе и висине са звучним и визуелним приказом резултата, рачунарска игра која прима команде са ултразвучног сензора,  музичка клупа, нова роботска рука, „бескорисна“ кутија…

Галерија фотографија

Ученици машинских смерова, у сарадњи са својим професорима, су ове године приредили веома интересантне експонате. Они су своје радове представили у ЦНЦ кабинету и испред спортске сале. О том делу изложбе више се можете информисати на блогу колеге Роберта Живанова.

Као и претходне године представљени су највећи успеси ученика наше школе из области предузетништва. На наше задовољство њихов број је завидан. 🙂

Мени лично, посебно задовољство приредили су ученици који су са нама од прве изложбе. Они су и сада несебично понудили помоћ.

ВЕЛИКО ХВАЛА Салету, Милошу, Млађи, Лази, Николи, Милану, Александру, Влади и Марку који нису заборавили своју школу и сада као успешни студенти или запослени млади људи долазе да нас обиђу, виде шта има ново у школи и помогну ако је потребно. Надам се да ћемо и са новим генерацијама остварити овако лепе везе.

Једно мишљење на „Теслине муње у Ноћи музеја 2017

Постави коментар